فهرست مطالب

نشریه مهار زیستی در گیاه پزشکی
سال دوم شماره 1 (بهار و تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • لاله جوادی، شهرام نعیمی، سعید رضایی، وحید خسروی صفحات 1-15
    بیماری بلاست (Blast) با عامل Magnaporthe oryzae مهم ترین بیماری برنج در جهان می باشد. استفاده از سموم شیمیایی اگر چه باعث کنترل بیماری می گردند، اما آسیب های جدی متوجه انسان و محیط زیست می کنند. امروزه کنترل بیولوژیک بیماری های گیاهی به عنوان یک روش جایگزین و بی خطر، مورد توجه و تاکید ویژه ای قرار گرفته است. در این تحقیق، نمونه برداری از خاک شالیزار و اندام های هوایی برنج در مناطق مختلف استان مازندران انجام شد و جدایه های Trichoderma با استفاده از محیط کشت انتخابی McFadden & Sutton’s RB-S-F جداسازی و خالص شدند. 89 جدایه تریکودرما با روش های مختلف آزمایشگاهی علیه M. oryzae غربال شدند. در روش کشت متقابل، بیش از 90% جدایه های تریکودرما، موجب بازدارندگی رشد پرگنه ی قارچ بیمارگر گردیدند. نتایج آزمایش هیپرپارازیتیسم نشان داد که هیف های تریکودرما به دور هیف های قارچ بیمارگر هیچ پیچشی نداشتند اما در بعضی موارد، جدا شدن هیف های بیمارگر از محل دیواره ی عرضی مشاهده شد. در بررسی تاثیر متابولیت های فرار، جدایه های تریکودرمای RP3-4 و RP3-2 بیشترین کاهش رشد بیمارگر را به میزان 6/66% سبب شدند. عصاره ی کشت جدایه ی RP7-1 در نسبت 20% تا 74/93% و در نسبت 5% تا 62/90% باعث کاهش رشد بیمارگر شد. براساس نتایج مطالعات آزمایشگاهی، تعداد 16 جدایه تریکودرما برای بررسی اثر آن ها در کنترل بیماری بلاست در گلخانه انتخاب شدند. مطابق نتایج به دست آمده از آزمون های گلخانه ای، جدایه های RP1-6 و RP4-2 به ترتیب با 100% و 99% کنترل بیماری، موثرترین جدایه های تریکودرما در کاهش شدت بیماری بلاست بودند. پس از این جدایه ها،RP6-1 T. harzianum و RS7-6 T. virens به ترتیب با 98% و 97% درصد کاهش بیماری با قارچ کش شیمیایی (کارپروپامید) در یک گروه آماری قرار گرفتند. براساس نتایج ارزیابی جمعیت جدایه های مختلف تریکودرما در پایان بررسی گلخانه ای، میزان جمعیت جدایه ها نسبت به جمعیت اولیه متغیر بوده است. جدایه هایRP1-6 T. harzianum وT. atroviride RS4-1، به ترتیب بیش ترین افزایش و کاهش جمعیت را نسبت به جمعیت اولیه به کار رفته در گلخانه نشان دادند. ارتباطی بین دینامیک جمعیت و کنترل بیماری مشاهده نگردید. همچنین، نتایج شناسایی 16 جدایه ی تریکودرمای انتخابی با روش های مورفولوژیکی و مولکولی نشان داد که 14، 1 و 1 جدایه به ترتیب متعلق به گونه های T. harzianum، T. virens و T. atroviride بودند.
  • غلامحسین حسن شاهی، علیرضا عسکریان زاده، حبیب عباسی پور، جابر کریمی صفحات 17-29
    شب پره ی پشت الماسی، Plutella xylostella مخرب ترین آفت گیاهان خانواده ی کروسیفر یا چلیپائیان (Brassicaceae) در سرتاسر دنیا می باشد. به منظور شناسایی و بررسی نوسانات جمعیت پارازیتوئیدهای این آفت از خرداد ماه تا اوایل آبان ماه سال 1390 از مزارع کلم گل منطقه ی جنوب تهران نمونه برداری صورت گرفت. از هر مزرعه در مناطق جهان آباد، کهریزک، شکر آباد و پلائین قطعه ای به مساحت یک هکتار برای نمونه برداری انتخاب شد. در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شاهد نیز مزرعه ای به مساحت 600 متر مربع به عنوان مزرعه بدون سم پاشی انتخاب شد. بوته به عنوان واحد نمونه برداری در نظرگرفته شد و از هر مزرعه 20 بوته انتخاب شدند. نمونه برداری به فواصل هر دو هفته یک بار انجام شده و تمام لارو و شفیره های روی هر بوته جمع آوری گردید و در شرایط آزمایشگاهی و روی برگ های گیاه میزبان تا مرحله ی خروج پارازیتوئید ها پرورش داده شد. همچنین به طریق فراخوانی پارازیتوئید ها جمع آوری شدند. در این بررسی سه گونه پارازیتوئید شناسایی شد که این گونه ها عبارت اند ازDiadegma anurum (Thomson، 877)،Cotesia plutellae (Kurdjumov، 1912)، Oomyzus sokolowskii (Kurdjumov، 1912). در مجموع مناطق، بیشترین درصد پارازیتیسم توسط مجموع ارازیتوئیدها (75/47) در تاریخ 23 تیر ماه و کمترین آن (33/22) در تاریخ 29 خرداد ماه اتفاق افتاد. در مزرعه سم پاشی نشده بیشترین میانگین درصد پارازیتیسم در طول فصل (14/12) متعلق به گونه ی D. anurumبود. بیشترین درصد پارازیتیسم در مجموع (49/57)، در مزرعه ی جهان آباد و کمترین درصد پارازیتیسم (22/8) در مزرعه ی پلائین ثبت شد. نتایج این تحقیق نشان داد که درصد پارازیتیسم بین مزرعه سم پاشی نشده با سایر مزارع دارای اختلاف معنی داری است.
  • زینب قمری زارع، حسن عسکری *، حبیب عباسی پور، عزیز شیخی گرجان، آیت الله سعیدی زاده صفحات 31-41

    در این تحقیق زهراگینی چهار جدایه ی ایرانی Beauveria bassiana روی نمونه های تابستان گذران و زمستان گذران حشرات کامل سن گندم به روش زیست سنجی از طریق اسپری کردن غلظت های مختلف و نمونه برداری در طول زمان، مورد بررسی قرار گرفت. سن های کامل زمستان گذران حساسیت بیشتری را نسبت به سن های کامل تابستان گذران نشان دادند (F= 69.99; df= 31، 1; P-value= 0.0001). مقادیر LC50 برای جدایه ی فشند در مرحله ی تابستان گذران و مرحله ی زمستان گذران به ترتیب 108×1 و 105×2 اسپور بر میلی لیتر محاسبه شد. مقدار LC50 برای جدایه ی Spt-566 روی سن های زمستان گذران، 107×3 اسپور در میلی لیتر محاسبه شد. زمان لازم برای ایجاد مرگ و میر 50 درصد سن ها (LT50) برای جدایه ی فشند با 109 اسپور در میلی لیتر در دو مرحله ی رشدی سن تابستان گذران و زمستان گذران به ترتیب 13 و 7 روز و برای جدایه ی Spt-566 در مرحله ی زمستان گذران 19 روز محاسبه گردید. جدایه ی فشند با کمترین زمان لازم جهت مرگ و میر سن ها و پایین ترین LC50 به عنوان جدایه ی زهراگین موثر روی سن گندم تعیین شد. همچنین افزودن روغن به سوسپانسیون قارچ باعث افزایش شدت بیمارگری قارچ روی دو جمعیت سن گندم در همه ی جدایه ها شد.

  • سجاد نوروزی، کامران رهنما، حجت الله ربانی نسب، میثم تقی نسب صفحات 43-55
    در این تحقیق، کارآیی سه گونه ی spp. Trichoderma و دو استرین باکتری Bacillus spp. در کنترل بیولوژیک Fusarium oxysporum f. sp. melonis عامل پژمردگی فوزاریومی خربزه در شرایط آزمایشگاه و گلخانه مورد ارزیابی قرارگرفت. آزمون ها در قالب طرح کاملا تصادفی در 4 تکرار انجام شد و برای مقایسه ی میانگین ها از آزمون LSD در سطح احتمال یک درصد استفاده شد. نتایج بررسی های آزمایشگاهی روی کارآیی عوامل قارچی کنترل بیولوژیک نشان داد که در آزمون کشت متقابل به دو صورت قرارگیری هم زمان و غیر هم زمان عوامل کنترل بیولوژیک و بیماری زا، به ترتیب Trichoderma harzianum 6 و T. viride 10 با 70 و 59/52 درصد بیشترین میزان بازدارندگی را روی رشد پرگنه ی عامل بیماری زا داشته اند. همچنین، آزمون ترکیبات فرار آن ها مشخص نمود که بیش ترین میزان بازدارندگی رشد پرگنه ی عامل بیماری زا (5/31 %) به T. harzianum 6اختصاص داشته است. از طرف دیگر، نتایج بررسی های آزمایشگاهی روی کارآیی عوامل باکتریایی کنترل بیولوژیک نشان داد که در آزمون تقابل و تولید ترکیبات فرار، بیش ترین میزان درصد بازدارندگی رشد پرگنه ی عامل بیماری زا به ترتیب 5/30 و 37/12 درصد به Bacillus spp. 62 وBacillus spp. 15اختصاص داشته است. در بررسی ترکیبات مایع خارج سلولی قابل نفوذ در آگار، کلیه ی استرین های باکتری مورد مطالعه، مانع رشد پرگنه ی عامل بیماری زا گردیدند. در آزمایشات گلخانه ای مایه زنی گونه های تریکودرما و استرین های باکتری به صورت بذرمال استفاده شد. درصد گیاهان زنده در گلدان هایی که از استرین های. Bacillus spp و مخلوط بین گونه های. Trichoderma spp تیمار شده بودند و همچنین شاهد بدون عامل بیماری 100 درصد بود. اما در سایر تیمارهای مورد استفاده نسبت به شاهد سالم از 2/65 تا 38/79 درصد متغیر بود.
  • مریم عجم حسنی صفحات 57-67
    دفاع سلولی حشرات یکی از راه کارهای مهم آن ها در برابر عوامل بیگانه مانند اسپور قارچ ها، باکتری ها، نماتدها و تخم پارازیتوئیدها می باشد. با شناخت سیستم ایمنی حشره بهتر می توان از روش های کنترل میکروبی علیه آن ها استفاده کرد. در این تحقیق، واکنش ایمنی سلولی لاروهای سن چهارم پروانه Utethesia pulchella L. در برابر دو جدایه از قارچ Beauveria bassiana (Bals.-Criy) شامل Fashand و 566و یک جدایه قارچ(Holmsk) Fr. Isaria farinosae به نام 1872c بررسی شد. غلظت 105 اسپور در میلی لیتر از جدایه های قارچی به لاروها تزریق شدند و فعالیت سلول های خونی، گره زایی و آنزیم فنل اکسیداز پس از 1، 3، 6 و 12 ساعت ارزیابی شدند. تیمار شاهد شامل لاروهایی بود که با آب مقطر تزریق شدند. تعداد کل سلول ها، تعداد پلاسموتوسیت ها و گرانولوسیت ها در زمان های 3 و 6 ساعت پس از تزریق حداکثر بود که تفاوت معنی داری را با شاهد نشان داد. اما به تدریج پس از 6 ساعت تعداد کل سلول ها و تعداد افتراقی سلول های خونی کاسته شد. پلاسموتوسیت ها و گرانولوسیت ها در فرایند گره زایی شرکت کرده و منجر به نابودی عامل بیگانه شدند. فرایندگره زایی در فواصل زمانی 3 و 6 ساعت پس از تزریق عوامل بیگانه در همولنف حشره حداکثر بود. فعالیت فنل اکسیداز در حضور سوبسترای L-DOPA اندازه گیری شد. این پارامتر با تعداد سلول های خونی در زمان های مختلف ارتباط مستقیم نشان داد. بالاترین فعالیت این آنزیم 3 و 6 ساعت پس از تزریق بود. نتایج این بررسی نشان داد که لاروهای U. pulchella فعالیت دفاعی خوبی در برابر اسپورهای این 3 جدایه نشان دادند و توانستند با ایجاد گره ها اطراف عامل بیگانه آن ها را نابود کنند.
  • فرزانه سیفی، محسن فرزانه، حسن رفعتی، حسن رضا دوست صفحات 69-79
    هرچند قابلیت برخی اسانس های گیاهان دارویی به عنوان قارچ کش شناخته شده است اما ضمن دشواری هایی درکاربرد، دارای اثرات ارگانولپتیک (organoleptic) نیز بوده و در محصولات ایجاد بو و مزه می کنند. یکی از روش های به حداقل رساندن این معایب اسانس ها، استفاده از نانوامولسیون آن هاست که ضمن پایداری باعث افزایش خواص ضدمیکروبی از طریق افزایش جذب سلولی می شود. در تحقیق حاضر، نانوامولسیون اسانس سه گیاه دارویی نعنافلفلی (Mentha piperita)، آویشن دنایی (Thymus daenensis) و مرزه ی خوزستانی (Satureja khuzistanica) تهیه و اندازه ی ذرات آن ها مشخص شد. ترکیب اصلی در اسانس های آویشن دنایی و مرزه ی خوزستانی به ترتیب شامل تیمول (8/64 درصد) و کارواکرول (4/72 درصد) بود در حالی که منتول (5/36 درصد) و منتون (8/33 درصد)، مهمترین ترکیبات موجود در اسانس نعنافلفلی بودند. اسانس ها و نانوامولسیون آن ها به همراه قارچ کش تیابندازول در غلظت های مختلف (یک، دو و چهار در هزار) در کنترل قارچ Rhizopus stolonifer، عامل پوسیدگی میوه ی توت فرنگی مورد مطالعه قرارگرفتند. به طورکلی، نانوامولسیون اسانس ها خاصیت ضدقارچی بیشتری نسبت به اسانس ها داشتند. در غلظت چهار در هزار، اسانس و نانوامولسیون مرزه ی خوزستانی پوسیدگی میوه را به طور کامل متوقف کرد و فعالیت ضدقارچی بیشتری نسبت به قارچ کش تیابندازول (83/85 درصد کنترل) نشان داد. بین تیابندازول با نانوامولسیون اسانس های آویشن دنایی و نعنافلفلی تفاوت معنی دار در کاهش بیماری مشاهده نشد. در غلظت دو در هزار نیز نانوامولسیون مرزه با 50 درصد کنترل، تاثیر معنی داری در کاهش پوسیدگی نشان داد. در پایان، نانوامولسیون اسانس ها به خصوص اسانس مرزه برای ساخت قارچ کش های طبیعی پیشنهاد می شود.
  • سوده خرم وطن، رسول مرزبان، مهدی ارجمند، علی اکبر سیف کردی، حسن عسکری صفحات 81-89
    در این پژوهش تولید میکروکپسول باکتری باسیلوس تورینجینسیس با پلیمر سدیم آلژینات به روش امولسیون دوفازی مورد بررسی قرار گرفت. پایداری فرمولاسیون میکروکپسول تولید شده در برابر اشعه ی ماورای بنفش با طول موج 400 و 254 نانومتر بررسی شد. نتایج آزمایشات نشان داد درصد زنده مانی اسپورها در فرمولاسیون میکروکپسول سدیم آلژینات 5% در برابر اشعه ی ماورای بنفش با طول موج 400 نانومتر و 254 نانومتر به ترتیب 10 و 14% کاهش و در حالت غیر میکروکپسول در برابر طول موج های مذکور 60 و 40% کاهش یافت. در آزمون زیست سنجی، درصد مرگ و میر لارو سن دوم افستیا بعد از 10 روز، برای فرمولاسیون میکروکپسول اشعه دیده با طول موج 400 نانومتر، 10% کاهش و در حالت غیر میکروکپسول در برابر طول موج مذکور 78% کاهش داشت. قطر ذرات میکروکپسول توسط میکروسکوپ نوری در حدود 7-20 میکرومتر و بازدهی میکروکپسول 86% به دست آمد.
  • نیر جعفری، حسین لطفعلی زاده*، یونس کریم پور صفحات 91-94

    به منظور مطالعه ی دشمنان طبیعی شپشک آردآلود توت Pseudococcus comstocki (Kuwana) (Hem.: Pseudococcidae)، نمونه برداری هایی در شهرستان تبریز (استان آذربایجان شرقی) انجام گرفت. در این تحقیق یک گونه زنبور پارازیتویید از خانواده ی Encyrtidae جمع آوری و تحت عنوان Anagyrus novickyi (Hoffer) شناسایی گردید. این گونه برای نخستین بار از ایران گزارش می شود.

  • غلام حسین حسن شاهی، حبیب عباسی پور، ریجیو جاسیلا، فاطمه جهان، زهرا دوستی صفحات 95-97
    به منظور شناسایی پارازیتوییدهای سفیده ی کوچک کلم، Pieris rapae (Linnaeus، 1758) (Lepidoptera: Pieridae) از مزارع کلم گل در جنوب تهران، در سال 1390 نمونه برداری صورت گرفت. در بین نمونه ها گونه ی Hyposoter clausus (Brischke، 1880)(Hymenoptera: Ichneumonidae) برای اولین بار از از روی سفیده ی کوچک کلم و منطقه ی تهران گزارش می شود. گونه ی دیگر به نام Cotesia glomerata L. (Hymenoptera: Braconidae) نیز به عنوان پارازیتویید این آفت جمع آوری و شناسایی شد.
|
  • Laleh Javadi, Shahram Naeimi, Saeid Rezaei, Vahid Khosravi Pages 1-15
    Rice blast caused by Magnaporthe oryzae is the most important disease of rice worldwide. Although, application of chemical pesticides can control the disease, but they cause harmful effects on environment and human health. Nowadays, biological control is considered as an alternative and safe method in plant disease management. In this study, sampling was done from soils and rice phyllosphere of paddy fields in different regions of Mazandaran province. Trichoderma spp. were isolated following dilution plating method using McFadden & Sutton’s RB-S-F selective medium, and then purified and preserved. Eighty nine Trichoderma Rice blast caused by Magnaporthe oryzae is the most important disease of rice worldwide. Although, application of chemical pesticides can control the disease, but they cause harmful effects on environment and human health. Nowadays, biological control is considered as an alternative and safe method in plant disease management. In this study, sampling was done from soils and rice phyllosphere of paddy fields in different regions of Mazandaran province. Trichoderma spp. were isolated following dilution plating method using McFadden & Sutton’s RB-S-F selective medium, and then purified and preserved. Eighty nine Trichoderma isolates were screened against M. oryzae using various methods in vitro. In dual culture test, more than 90% of Trichoderma isolates were antagonistic against pathogen. In hyperparasitism test, no coiling of Trichoderma was observed around the hyphae of M. oryzae. However, some strains caused disintegration of M. oryzae hyphae. Volatile metabolites of RP3-4 and RP3-2 strains were the most effective in inhibiting the growth rate of pathogen by 66.6%. In addition, RP7-1 strain was reduced the growth of pathogen by 93.74% and 90.62% using 20% and 5% of culture filtrate, respectively. Based on the results of in vitro studies, 16 Trichoderma isolates were selected in order to evaluate their potentials in controlling blast disease in greenhouse. According to the results of greenhouse tests, T. harzianum RP1-6 and T.harzianum RP4-2 strains were the most effective isolates in terms of reducing the severity of leaf blast disease by 100% and 99%, respectively. Furthermore, T. harzianum RP6-1 and T. virens RS7-6 with disease reduction of 98% and 97%, respectively placed in same statistical group as chemical fungicides (Carpropamid). Evaluation of population dynamics showed that the populations of Trichoderma isolates were increased or decreased during 17d in greenhouse.T. harzianum RP6-1and T. atroviride RS4-1, showed maximum increase and decrease of opulation, respectively. There was no correlation between the populations and disease control. In addition, 16 selected Trichoderma isolates were identified by morphological and molecular methods and 14, 1 and 1 isolates belonged to T. harzianum, T. virens and T. atroviride, respectively.
  • Gholamhosin Hasanshahi, Alireza Askarianzadeh, Habib Abbasipour, Jabber Karimi Pages 17-29
    The diamondback moth, Plutella xylostella (Lep.: Plutellidae) is the most destructive insect pest of crucifer plants throughout the world. In order to identify its parasitoids and study on seasonal fluctuation of parasitism, sampling was conducted in the cauliflower fields of southern Tehran from June until October 2011. One hectare cauliflower field in the middle of a large field was randomly selected in Jahan-Abad, Kahrizak, Shokr-Abadand Palayin regions. A field with the area of 600 m2' in College of Agricultural Sciences, Shahed University, Tehran was selected as control with no insecticide treatment. Each plant was presumed as a sampling unit and sample size was determined as 20 host plants. Sampling was carried out every 14_day and all larvae and pupa on the host plant were collected and reared under laboratory conditions. Also parasitoids were collected with calling method. In the present study, three species of parasitoid wasps were determined. These parasitoids were Diadegma anurum (Thomson, 1877), Cotesia plutellae (Kurdjumov, 1912) and Oomyzus sokolowskii (Kurdjumov, 1912). The highest percentage of parasitism of larval and pupal stages were recorded 47.57 (July 14th) and the lowest were 22.33 (June 19th). The highest percentage of parasitism (12.14) in Shahed field was caused by D. anurum. The highest percentage of parasitism (57.49) was observed in Jahan-Abad region and the lowest (8.22) was in Palayin region. The results of this study showed that there is significant difference between percentage of parasitism in Shahed University field and other fields.
  • Zeinab Ghamari Zare, Hassan Askary, Habib Abbasipour, Aziz Sheikhi Gorjan, Ayatollah Saeidizadeh Pages 31-41

    In this study, virulence of four Beauveria bassiana isolates on aestivating and overwintering populations of Sunn pest (Eurygaster integriceps) adults was investigated. Bioassays were conducted and performed by spraying fungal spore ssuspension on adult sunn pest. Obtained data was analyzed to compare mortality in different treatments and to estimate LC50 and LT50. The results showed that overwintering adults of Sunn pest were more susceptible than the summer population. According to the results, LC50 of Fashand isolate was 1×108 and 2×105 spore/ml on aestivation and overwintering populations, respectively. LC50 of Spt-566 isolate was 3×107 spore/ml on the overwintering population. Estimated LT50 for Fashand isolate (109 spore/ml) on aestivating and overwintering populations were 13 and 7 days, respectively, whereas, estimated LT50 for Spt-566 isolate was 19 days on overwintering population. On the basis of this study, Fashand isolate was more effective than Spt-566 on two physiological stages of Sunn pest adult. The results also showed that adding oils to the suspension of the spores increase virulence of the isolates on all stages of sunn pest.

  • Sajad Norouzi, Kamran Rahnama, Hojjatalah Rabbani Nasab, Misam Taqi Nasab Pages 43-55
    Three isolates of Trichoderma spp. (T. harzianum, T. longibrachiatum and T. viride) and two isolates of Bacillus bacteria were evaluated in biological control of Fusarium oxysporum f. sp. Meloni, the causal agent ofFusarium wilt disease of melon in the laboratory and greenhouse conditions. Dual culture, antimicrobial metabolites, and volatile metabolites were used in In vitro assay. Fungal pathogen colony area was recorded, compared with control and induced inhibition of growth was determined. A greenhouse experiments was also performed to test the efficacy of Trichoderma and Bacillus isolates in biological control of Fusarium oxysporum f. sp. melonis. This experiment displayed the antagonistic ability using dual culture simultaneous and dual culture non-simultaneous assays against fungal pathogen. Results showed that Trichoderma harzianum 6with 70% and T. viride10 with 52.9 reduction in the growth of fungal pathogen were the most efficient isolates respectively in comparison with the control. Results of dual culture assays also indicated that Bacillus 62 with 30.5%, in volatile metabolite test, Bacillus 15whit 12.37% and cell free culture test of Bacillus with 100%, were the most efficient in reducing mycelia growth of pathogenic fungus. Percent survival of the melon plants in pots treated with a mixture of both Bacillus, and Trichoderma isolates and healthy control was 100. However, the number of survived plants in other treatments varied from 65.2 to 79.38%. The above results were obtained statistically by mean comparison at 1% probability level using LSD test.
  • Maryam Ajamhassani Pages 57-67
    Cellular immune of insects is one of the important defense methods against foreign agents such as spore of fungi, bactria, nematodes and egg of parasitoides. Identification of immune system help to better use microbial control methods. Cellular immune of 4th instars of Utethesia pulchella L. was investigated against twe isolation of Beauveria bassiana (Fashand and 566) and one isolated of Isaria farinosae (1872c). Activity of hemocytes, nodulation and phenoloxidase activity was measured too. 105 spore/ml concentration of spores was injected to larvae in 1, 3, 6 and 12 h intervals. Control treatment was larvae in which was injected by distilled water. Total of hemocyte, plasmotocyte and granulocyte number was maximum in 3 and 6 h after injection. Plasmotocytes, granulocytes engulfed foreign particles to form nodul. Nodulation was the highest in 3 and 6 h after injection. Phenoloxidase activity was determined in the presence of L-DOPA as a substrate in intervals after injection of fungal spores. There was a direct correlation between phenoloxidase activity and total of hemocyte. Phenoloxidase activity was the highest in 3 and 6 h after injection. Results showed that larvae of U. pulchella haveimmune reaction against spores of 3 isolationes and could be remove foreign agent by nodulation.
  • Farzaneh Seifi, Mohsen Farzaneh, Hassan Rafati, Hassan Rezadoost Pages 69-79
    Although some of the medicinal plants essential oils were known as fungicide, but they are hard to use and have organoleptic effects to make smell and taste in crops. Nano-emulsion is a way to reduce these side effects and enhance stability as well as antimicrobial activity by increasing cellular uptake. In this investigation, the nano-emulsion of three essential oils; Mentha piperita (peppermint), Thymus daenensis (thyme) and Satureja khuzistanica (savory) were prepared and their particles size were determined. The major compound of thyme oil was thymol (68.8%) while carvacrol (72.4%) was identified as the major compound of savory. Menthol (36.5%) and menthone (33.8%) were identified as main compounds of peppermint. Three essential oils and their nano-emulsions as well as fungicide ‘tiabendazole’ were studied at various concentrations (1, 2 and 4 per1000) to control of Rhizopus stolonifer fruit rot in strawberry. Generally, nano-emulsions of essential oils showed more antifungal activity than essential oils. The nanao-emulsion of savory oil could completely suppress the rot disease of fruits at the concentration of 4:1000 and showed stronger antifungal activity than fungicides tiabendazole (85.83%). There was no significant difference in decay control, between tiabendazole and nano-emulsions of thyme and peppermint. The nano-emulsion of savory oil at concentration of 2:1000 showed a significant effect in reducing fruit decay with 50% control. Finally, nano-emulsions of essential oils especially savory nano-emulsion are suggested for natural fungicide production.
  • Nayer Jafari, Hossein Lotfalizadeh, Yunes Karimpour Pages 91-94

    In order to identify the natural enemies of Comstock mealybug, Pseudococcus comstocki (Kuwana) (Hem.: Pseudococcidae) samplings were made on Mulberry in Tabriz, East-Azarbaijan province. A parasitic wasp of the family Encyrtidae was reared and identified as Anagyrus novickyi (Hoffer). This species is recorded here for the first time from Iran. g=FA style='mso-ansi-font-size: 10. 0pt; font-family: "B Zar"'>، نمونه برداری هایی در شهرستان تبریز (استان آذربایجان شرقی) انجام گرفت. در این تحقیق یک گونه زنبور پارازیتویید از خانواده ی Encyrtidae جمع آوری و تحت عنوان Anagyrus novickyi (Hoffer) شناسایی گردید. این گونه برای نخستین بار از ایران گزارش می شود. i; mso-bidi-font-family: "B Zar"'> Using of sodium alginate (5 % w/w) resulted in the highest viabilities as 90 and 86% after exposure to UVB (400nm) and UVC (254 nm) irradiation, respectively. While, viability of non- microencapsulated spores under these conditions were 40 and 50%, respectively. The mortality of irradiated and non-irradiated free spore formulations on second instar larvae of Ephestia kuehniella were 15 and 93%, respectively. However, the mortality of irradiated and non-irradiated microencapsulated formulations were 70 and 80% in 10th day of the experiment, respectively. Diameters of the microcapsules were 7-20 µm and the efficiency of microencapsulation was 86%.

  • Gholamhosein Hasanshahi, Habib Abbasipour, Reijo Jussila, Fatemeh Jahan, Zahra Dosti Pages 95-97
    A sampling was carried out to determin the parasitoid complex of the cabbage white butterfly, Pieris rapae in cauliflower fields at southern area of Tehran. The Ichneumonid parasitoid, Hyposoter clausus(Brischke, 1880) (Hymenoptera: Ichneumonidae, Campopleginae) was reared from the larvae of Pieris rapae, which is a new host record for this parasitoid and expand its area of distribution in Tehran.Another species Cotesia glomerata L. (Hymenoptera: Braconidae) was also reared from the larvae of cabbage white butterfly at the same region.